• Prijsverschillen in shampoo

    Zonder twijfel is shampoo bij de supermarkt goedkoper dan shampoo bij de kapper. Voor een flesje ben je in een grootwarenhuis gemiddeld een vijftal euro kwijt, bij de kapper betaal je gewoonlijk een veelvoud daarvan. Er zijn kappersproducten die nog toegankelijk zijn qua prijs, maar er zit daar ook veel verschil. Net als bij cosmetica: bij de supermarkt vind je ook make up die een pak minder kost dan wat je bij de parfumerie kan vinden.

    De prijsverschillen zijn echter niet zo drastisch wanneer je eens in detail gaat kijken. Een flesje shampoo van bij de kapper is veel meer geconcentreerd. Dat wil zeggen dat er meer actieve ingrediënten zitten in dezelfde hoeveelheid product als van een supermarktshampoo, zelfs als die van een merk is, zoals bijvoorbeeld bij de Action. Je hebt dus minder nodig om dezelfde hoeveelheid haar te wassen. Je doet er bijgevolg langer mee. Als je zou gaan kijken naar het aantal keer dat je je haar kan wassen met een kappersproduct, en dat zou vergelijken met een het aantal keer dat je een flesje uit de supermarkt kan gebruiken, is het prijsverschil in vele gevallen verwaarloosbaar.

    Wat je meer betaalt, zijn dus de meer geconcentreerde inhoud en het professionele advies dat je van je kapper krijgt. Ook zijn deze producten meer exclusief en niet overal te verkrijgen, wat ook invloed heeft op het prijskaartje. In ruil krijg je professionele verzorging thuis.

    De keuze maak je natuurlijk zelf. Er zijn mensen met makkelijk haar die best goed zijn met een product dat ze uit de supermarkt halen. Maar wie moeilijker haar heeft, bijvoorbeeld heel fijn, snel vet of moeilijk in model te brengen haar, zal blij zijn met professioneel advies en producten voor thuis waarschijnlijk.